Anti-ageing tretmani

Činjenica je da je spoljašnji izgled nešto što je svakom čovjeku veoma važno. Biti zadovoljan svojim izgledom je osnova samopouzdanja i životne energije.

U Stomatološkom centru “Dr Antonić” možete uraditi sve tretmane lica koji spadaju u neinvazivne tretmane estetske medicine. Velika preciznost, vještina i izvrsno poznavanje anatomije lica, preduslovi su za siguran estetski tretman i savršen rezultat. Upravo se stomatolozi, zbog svakodnevnog rada u području lica i preciznosti koju zahtjeva njihov posao, smatraju najvještijima u tretmanima na licu. Isto tako, stvaranje estetski savršenih osmijeha usko je povezano sa simetrijom i estetikom lica. Kompleksnost stomatoloških zahvata i nužnost da se tretmani izvode što nježnije i bezbolnije, omogućuje stomatolozima da se vrlo lako specijaliziraju i za estetske tretmane na licu.

U Stomatološkom centru “Dr Antonić” prepoznali smo zahtjeve naših pacijenata za visokom estetikom, stoga smo se osim specijaliziranosti u estetici osmijeha, specijalizirali i za estetske tretmane lica: dermapen, hijaluronom, botoxom i PRF tretman.

Hijaluronski fileri – Poznato je da sa starenjem koža lica i vrata gubi elastičnost i tonus, postaje suva, smanjuje se njena hidratacija, samim tim dolazi do stvaranja bora. Hijaluronski fileri predstavljaju najjednostavniju i najbržu metodu za podmladjivanje kože lica, vrata i dekoltea. Ako se na adekvatan način koriste hijaluronski fileri provjerenih proizvođača, dobijaju se izvanredni rezultati, koji su vidljivi u roku od dvije do tri nedelje. Sama intervencija traje svega petnaestak minuta i potpuno je bezbolna. Primjena hijaluronskih filera u estetske svrhe neprikosnovena je već 10 godina. Tretmani hijaluronom postali su apsolutni svjetski hit kada je riječ o podmlađivanju kože.

PRF ili vampirski tretman – U osnovi, PRF tretman se koristi za podsticanje zarastanja i obnavljanja tkiva tako što se koristi krv samog pacijenta. PRF je ustvari skraćenica od Platelet – Rich Fibrin što u prevodu znači fibrin obogaćen trombocitima. Trombociti ili krvne pločice su ćelije koje se nalaze u krvi. Trombociti sadrže faktore rasta koji pospješuju stvaranje novih krvnih sudova (angiogeneza) čime se podstiče regeneracija. Osim toga, faktori rasta utiču i na stvaranje nove koštane mase i kolagena. Upravo ta činjenica našla je svoju primjenu u medicini i stomatologiji. Koristi se kao tretman u ortopediji, estetskoj medicini, opštoj hirurgiji, pa i oralnoj hirurgiji. U estetskoj medicini, tretman je poznat pod nazivom PRP tretman ili „Vampirski tretman“ i prevashodno je usmjeren ka obnavljanju i osvježavanju kože. U oralnoj hirurgiji, veliku primjenu ima PRF tretman koji se koristi kod zarastanja rana i zarastanja kosti.

Dermapen – Ubrzani tempo, stres i razni vanjski faktori utiču na našu kožu koja, pod njihovim uticajem, gubi svoj sjaj i mladalački izgled. Dermapen tretman mikroiglicama savršen je tretman koji doskače izazovima današnjeg životnog stila tako da obnavlja kožu i time postiže svježiji izgled u svakoj prilici. Tretmani s mikroiglicama potiču kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju te smanjuju izraženost ožiljaka i bora.

 

Botox – Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum. Tretman Botoxom je siguran i jedan od najdjelotvornijih te najpopularnijih estetskih tretmana za uklanjanje bora na području čela. Radi se o jednostavnom, nehirurškom tretmanu kojeg izvode licencirani ljekari, a tretman je bezbolan i traje svega nekoliko minuta. Botox djeluje tako da blokira signale od živaca prema mišićima. Pojedine bore, poznate kao „dinamične bore“ rezultat su uobičajenih pokreta mišića. Tokom života mišiće obrva pomičemo stotinama hiljada puta. Kao rezultat toga, živci iz navike uzrokuju kontrakciju mišića. To dovodi do pojave trajnih bora na čelu i okolo njega, što čovjekov izgled ne čini samo starijim, nego i mrzovoljnim i umornim. Kada se Botox ubrizga u te mišiće, blokiraju se nervni signali, mišići se opuštaju i bore izravnavaju.

Pošalji zahtjev za termin